divendres, 14 d’octubre del 2011

Anonymous ataca per uns minuts la pàgina web de la borsa de Nova York

Nova York. (EFECOM).- El grup de pirates informàtics Anonymous va complir avui les seves amenaces i va atacar la pàgina web de la Nova York Estoc Exchange (NYSE), la societat gestora de la Borsa de Nova York, com mostra de suport als manifestants de "Occupy Wall Street" que duen acampats tres setmanes en el sud de Manhattan.

Així, l'accés a la pàgina web del NYSE es va veure avui ralentit per un parell de minuts passades les 15.30 hora local (19.30 GMT) encara que l'atac informàtic no va afectar a les operacions electròniques de la Borsa de Nova York, segons van precisar els portals especialitzats Keynote i AlertSite.

No obstant això, un portaveu de la societat gestora de la borsa de Nova York, Rich Adamonis, va restar importància a les amenaces dels pirates informàtics i va assegurar a la cadena de televisió CNN que durant la jornada no van detectar "cap interrupció" de la pàgina web de l'empresa.

"Anonymous", darrere d'altres atacs dels últims mesos, havia amenaçat la setmana passada a través d'un vídeo en el portal Youtube amb "esborrar d'internet" aquest 10 d'octubre el NYSE, a la qual "declaren la guerra" per les detencions massives de simpatitzants de "Occupy Wall Street" el passat 1 d'octubre.

Precisament avui l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, va assenyalar que mentre els "indignats" de Wall Street compleixin amb la llei podran seguir acampats en un parc privat del sud de Manhattan i realitzar les seves protestes en contra dels excessos del sector financer.

"La gent vol expressar-se, i mentre compleixin la llei, se'ls permetrà fer-lo", va dir Bloomberg poc abans d'iniciar-se la tradicional desfilada pel dia de Cristóbal Colón, encara que va advertir que si els "indignats" trenquen alguna llei "es farà el que se suposa que cal fer: Respectar i fer complir les lleis". 

Amb el pas dels dies, les protestes en Wall Street han guanyat adeptes, en una desafiadora resposta de la societat civil d'EUA contra els excessos del sistema financer i s'han estès a altres ciutats com Los Àngeles, Chicago, o Washington DC, on s'han fet concentracions de suport als manifestants a Nova York.

El moviment va iniciar aquest dissabte la seva quarta setmana de protestes atrincherados en el districte financer de la Gran Poma per a clamar contra la crisi econòmica i els abusos del sector bancari i buscar que "s'escolti la veu del 99 % del país i no la del 1 % que segueix enriqueix segons la seva pàgina web.uint-se", segons la seva pàgina web.

5 comentaris:

  1. Sé les causes per les quals lluita Anonymous, i estic totalment d'acrod amb tots els tipus d'atacs que puguin originar.

    ResponElimina
  2. trobo que has escollit un tema molt interesant, i tambe un tema el qual ens ensenya tantes coses noves.

    ResponElimina
  3. Tema interessant, sobretot tenint en comte, el que pot arribar a fer annonymus, tot el que ens pot afectar, i el poder que exerxeix

    ResponElimina
  4. Aquest sistema si esta en "males" mans pot ser un perill, ja que de les xarxes tenen moltes cares ocultes. El tema es interessant i es pot treure "suc"!

    ResponElimina
  5. És una llàstima que la gent estigui en contra d' Anonymus sense saber el que defensa.

    ResponElimina